MERREL <3

Detta inlägg är till ingen annan än min älskade katt Merrel. Han fyllde 15 år i januari, nu börjar njurarna ta stryck och han dricker mer och mer vatten. Jag har ingen aning om hur länge till han kommer finnas vid min sida, jag tänker ta vara på varje sekund jag har.Jag var 5 år gammal när du föst föddes i mammas kattuppfödning, sedan blev du liksom bara kvar, fast det egentligen inte var planerat. Under dina unga år har du alltid älskat att vara ute i alla väder och vind, även om du nu för tiden mest sover. Men under alla år har du alltid funnits nära mig, har jag varit ledsen har det räckt att du har lagt en tass på min arm, tittat på mig med dina djupblå ögon, kurrat eller jamat. Jag kommer aldrig glömma ditt jam, som kan ha alla olika sorters toner och innebörder. Ibland tror jag att du förstår vad jag säger. Oavsett så kommer jag aldrig någonsin glömma dig. Mina ev. barn ska få veta vilken underbar vän jag har haft under hela min uppväxt som barn och tonåring. En vän som alltid hjälp mig genom allt svårt, utan att säga ett enda ord. Mitt hjärta kommer värka den dagen du försvinner, jag kommer gråta mig till sömns massor av gånger, men jag kommer fortsätta leva - för dig. Ett fotografi av dig ska för alltid stå bredvid min säng, det första jag ser när jag vaknar och de sista innan jag somnar, det ska för alltid vara du. Jag hoppas du stannar kvar länge till, många av er där ute kan nog inte ens förstå den kärlek jag känner till min älskade Merrel. Jag tror inte ens Jonas förstår det. Merrel är, var och kommer alltid förbli min allra allra bästa djurvän. Han kommer alltid ha plats nummer ett i mitt hjärta och jag kommer att finnas där för honom, precis som han gjort för mig, ända in i det sista. Och de som tänker "de är bara en katt", de är just dem som aldrig någonsin kommer att förstå.

BLANDADE BILDER

Här kommer lite bilder som jag fotade för ett tag sen men först laddade in i datorn idag. Vissa har skrivna citat på sig, citaten skriva av mig så jag uppskattar om du inte kopierar dem!

DEN EFTERLÄNGTADE - DEL 29

Jag har nu fått mina sista jobbdagar i april månad, imorgon 7.00-12.00, onsdag 7.00-15.00 samt 17.45-21.45. Och så på torsdag 7.00-14.00. Sen åker vi till mamma efter de och hälsar på Vanias små söta kattungepojkar, en av dem ska bli miin (okej, Jonas får dela lite, men mest min!). Då ska mamma även fastställa om My är dräktig eller ej.
Nu till det rubriken egentligen handlar om, Den Efterlängtade. Jag fick ett kuvert idag, stämplat ifrån Falu lasarett och adresserat till både mig och Jonas. Trodde inte de skulle gå såhär fort, men man kände ju pulsen öka direkt. Var tvungen att läsa reklamen först innan jag ens förmådde mig att öppna kuveret. :P Nu har vi i alla fall fått vår första tid för IVF behandling. Det är ett samtal där vi får träffa vår "blivande" läkare och barnmorska samt ett ultraljud efter det. 7 Juni kl. 13.30. Sedan får vi se, men jag antar att själva behandlingen blir över sommaren ändå da, eftersom vår första tid är i juni. Hoppas de inte krockar med några jobbdagar bara, har fått 75% förbestämt schema att jobba mellan vecka 26-30 i sommar. Har i april via bemaningen fått jobba ungefär 50%, men då vet man ju aldrig riktigt i förväg hur man jobbar. Men, nu blev man ju genast lite nervös igen. Jag har ju nästan inte tänkt alls på den här barnprocessen på ett tag nu och sen när brevet plötsligt ligger där, gapande vitt i brevlådan, så kommer alla tankar tillbaka igen och man bara längtar mer och mer. Måtte detta gå vägen!

Nu ska jag stänga ner bloggen och plocka fram kameran. Huvudpersonen idag? Min älskade Merrel. Han blir krassligare för varje dag, dricker massa vatten osv. Njurarna som håller på att ta stryck tyvärr. Han är ju över 15 år, som är birmans "standard ålder". Men det är ändå obeskriviligt att förstå, in älskade älskade älskade katt som funnits vid min sida sedan jag var 5 år. Min älskade Merrel som alltid funnits där när jag varit ledsen. Med en tass på min arm, sitt välbehagande spinnande och bestämda mörka jam. Jag kan inte ens föreställa mig hur det blir utan honom, så nu tänker jag ta vara på varje sekund, eftersom jag aldrig vet. Det kan vara ett år, en vecka, ett halvår. Sålänge han äter och klarar sin hygien får han hänga kvar. Så idag ska kameran fyllas med filmer och bilder, helst ett helt dussin. Matte älskar dig <3

" Kärleken kan vara ett starkt band med många dubbelknutar "
Copyright Ronja Lindberg 2012