DEN EFTERLÄNGTADE - V. 12+2 (DEL 21)


Ja, fredag, det känns på något sätt skönt fast dagarna iprincip är det samma för mig. Haft illamående hela dagen men trottsat det och ägnat hela eftermiddagen åt besök i centrum. Först ner till försäkringskassan och lämna in intyget ifrån barnmorskan samt arbetsgivar intyget, som jag hade hunnit få, skönt! Sen arbetsförmedlingen, som jag nu skrivit ut mig ifrån och från och med måndag ska ansöka om sjukpenning ifrån försäkringskassan. Som jag då får fram tills 60 dagar före BF, då jag får börja ta ut föräldrapenning istället. Jag och Jonas har även inhandlat några julklappar, en åt pappa, en åt svärmor och en åt svärfar. Har även slagit in alla dem så vi har i alla fall kommit en liten bit på vägen. Väntar även på min brors och Helenas paket som bör komma på måndag med posten. Känns som jag vill försöka köpa klart alla julklappar nu nu nu, helst igår, så jag kan slappna av sen. Det är i alla fall tur att jag ska fira jul hemma hos mamma, där kan jag vara mig själv och kanske inte behöva ha huvudansvaret för all mat om jag inte mår prima. Här kommer en ny magbild också tagen idag, tycker dock inte de är så stor skillnad ifrån förra bilden men ni kanske ser de bättre än jag? Kramar. Förresten! Det höll jag ju på att glömma, vi fick tid för rutin ultraljudet idag, då vi förhoppningsvis också får se kön. Den 14 januari kl. 8:00, gud vad jag längtar, obeskrivligt! På måndag är det 7 veckor kvar, känns inte nästgårds direkt men jag hoppas det går fort. 
 

DEN EFTERLÄNGTADE - V. 12+1 (DEL 20)


Tänkte försöka blogga lite. Ska iväg till arbetsförmedlingen imorgon igen. Har fått intyg som försäkringskassan behövde till bidrag, ifrån min barnmorska. Lyckades träffa på chefen i tisdags precis innan hon gick på lunch och hon skulle fixa arbetsgivarintyg. Däremot så kan det ta tid att få det ifrån lönekontoret så jag ska väl typ förmedela det imorgon och hoppas att allt löser sig, och att jag hinner få arbetsgivarintyget så fort som möjligt. Illamåendet, tröttheten, yrseln mm håller i sig trotts att jag nu också äter alla dessa tabletter. Jag hatar förresten formen på omega 3 tabletterna, känns som man vill spy upp den direkt de åkt ner i halsen. Förlåt för detaljer, men jag diggar att burkens framsida innehåller texten "lätta att svälja" när jag föredrar att svälja de andra vanligt formade tabletterna. Du skulle även kunna tugga dessa omega 3 tabletter vilket jag provade första dagen, de skulle smaka svartvinbär tror jag, men det gjorde det då rakt inte. Smaken var hemsk i alla fall och det var nog bara millimeter ifrån att jag inte lyckades svälja det äckliga. 
 
Tror dessutom, svaga aningar, att jag kanske börjar få påbörjan till foglossning eller någonting. Känns väldigt tidigt men jag vet att man kan få det tidigt, även om det är mycket vanligare att få det sent i graviditeten. Jag har haft ont i bäckenet, höftbenen och i det "partiet" både igår och idag. Känns värre när jag går, vrider mig eller ska sätta/resa mig. Hoppas inte smärtan blir värre än vad den är nu, för just nu kan jag i alla fall leva med det. Tänkte försöka ta en ny magbild imorgon också. Idag kunde jag bara med nöd och näppe knäppa ett par jeans som jag för en vecka sedan knäppte utan problem, och som jag innan graviditeten var tvungen att ha skärp på för att dem inte skulle trilla ner. Så jag antar att magen växer lite men det är inget jag själv reflexterat över så mycket mer än att man känner sig allmänt fet.

Bjuder på två halvroliga mobilbilder också, men det är kanske roligare än inga alls. Jag vet att jag blivit grymt dålig på att plocka fram systemkameran sista tiden, beror förmodligen mycket på tröttheten och att det konstant känns som att jag inte har någon energi. Hur som helst så föreställer bilderna mitt "julpynt" i hallen och köket, enjoy! Kramar


BERÄKNAD FÖDSEL RUTA

 
Har satt in en ruta i menyn som visar antal dagar kvar till beräknad födsel, och om du klickar på siffrorna får du även se veckor + dagar som har gått, och som är kvar, samt dagar som har gått. Tyckte det blev bra, hoppas ni också tycker det. Är storleken på den bra, eller är den för stor? Kommentera vad du tycker, det älskas och gillas, allt sådant! Hittade koden via Hugos blogg, så jag får tacka honom för den!