EN SALIG BLANDNING

Att längta så enormt mycket efter något, samtidigt som du är livrädd för att det ska hända. Kluvna tankar som hugger hjärnan mitt itu och gör dig överlycklig, skräckslagen, förvirrad och lättad – allt på samma gång.

Ena sekunden vill man bara att hon ska komma ut nu, helst igår, man bara längtar så enormt mycket efter att få hålla henne i famnen. Att få se hur hon ser ut och äntligen få känna känslan att man har lyckats, efter så många års kämpande och sorg. Jag längtar så jag nästan dör. Sedan kommer den där andra sekunden när man får lite ångestfyllda känslor som maler runt. Man undrar vad man egentligen gett sig in på. Man får upp tankar som ”Kommer livet ta slut nu?” Man tänker saker som man aldrig kommer att kunna göra igen, åtminstone inte på samma sätt. Ingen mer lång sovmorgon, egentid eller att bara göra ingenting. Tankar som är helt ologiska egentligen och inte ens kan mäta sig med det andra. Ändå finns dem där. Man inser att det inte finns någon återvändo, att det är läskigt nära innan man förändrar sitt liv för gott. Du kan inte klicka på ångra, du kan inte backa bakåt. Nu måste du helt plötsligt stå på dig och bli en ansvarsfull vuxen, för du ska uppfostra någon annan. Ibland ställer jag mig frågan om jag verkligen kommer klara av det på ett bra sätt. Sedan återkommer dem härliga känslorna med längtan igen, man tittar på barnrummet och suckar av lycka, man stryker handen över magen och man känner sparkarna från lillan. Man räknar ner dagarna och tycker att det går alldeles för sakta, man försöker sova bort tiden för att få klockan att snurra fortare. Man tänker gång på gång hur det ska vara, att få upp bebisen på magen och känna att man lyckas. Att få se henne för första gången, hur allting kommer fungera. Att klä på henne och att åka hem ifrån BB som en stor lycklig familj. Att känna att jag är bra, jag fixar det här och jag är den bästa mamman till mitt barn.

Det blir en salig blandning men jag antar att det är fullständigt normalt. Kom ut snart lillan, jag är livrädd men jag längtar nå enormt efter dig! Precis 3 veckor (21 dagar) kvar till BF idag. Igår fyllde jag 22 år, på söndag fyller Jonas 25 år och på tisdag har vi vår 2åriga bröllopsdag. Hoppas dessa veckor går otroligt fort!