FRÅGOR & SVAR - GRAVIDITETEN

Tänkte passa på att svara på lite frågor som jag fått in under olika perioder, antingen här på bloggen eller på andra sidor. Hoppas någon uppskattar det, enjoy! 
 
Vad är jobbigast med att vara gravid?
Visserligen var illamåendet jag drogs med flera månader under graviditen en stor bov för mig, men jag måste nog ändå säga att det inte varit det som är jobbigast. Jag tycker nämligen det är grymt jobbigt med alla bristningar som jag dras med. Och jag överdriver inte när jag säger att jag verkligen har bristningar över heela magen, ut på båda sidorna och ner lite på början av låren. Jag har aldrig varit någon som är fixerad över utseendet, men nog blir man avundsjuk när man ser bilder på andra "perfekta" gravidmagar som bara har någon bristning här och där eller ingen alls. Det finns en anledning till att alla magbilder jag puplicerar är med kläder. Jag hoppas att jag inte ska behöva dras med det allt för länge efter graviditeten innan dem försvinner. 
 
Vilka namn är bestämda till bebis?
Det känns inte som jag behöver hålla detta hemligt längre och dessutom tror jag redan många listat ut det med hjälp av bilderna på barnrummet. Tösen planerar att få namnet Tea, det namnet har även namnsdag den dagen vi gjorde insättning av ägget (23 september) och då min lilla ängel började växa inuti mig. Skulle det trotts allt komma ut en pojk så är det namnet Theo (Theodor) som istället är aktuellt. 
 
Är du nervös inför förlossningen?
Nu på senare tid har man börjat bli mer nervös, men överlag tycker jag att jag är ganska lugn och jag ligger inte sömnlös och funderar eller är nervös. Jag tror nog inte man fattat vad som väntar egentligen och att man snart ska bli mamma. Det finns där tekniskt men går ändå inte riktigt in. När folk säger saker som "Ja men om tre veckor har du barn" så inser man ändå hur nära det är. Tre veckor är ju ingenting. Men när man sitter och räknar ner dagarna till BF och ser den där "mätaren" med siffror som aldrig verkar minska, då känns det som en evighet. Knäppt kanske, men men. 
 
Vilken smärtlindring har du tänkt dig?
Jag hoppas att jag bara ska behöva ha lustgasen, jag har dessutom ganska hög smärttröskel så jag hoppas det räcker. Dock är det inget jag biter mig fast vid utan tar förlossningen som den kommer. Har inte skrivit något förlossningsbrev heller utan vi får se hur det blir helt enkelt. 
 
Har ni fler frågor är det bara att kommentera!

DEN EFTERLÄNGTADE - TVÅ VECKOR KVAR


Obs - mobilbild (dålig kvalité)
 
Idag är det precis två veckor kvar till beräknad födsel på lillan. Eller ja, troligtvis är det ju en hon i alla fall men det är ju fortfarande inte uteslutet att det kan vara en pojk. Kommer det ut en han så är det minst lika bra. Även om det såklart skulle vara en liten omställning då man ställt in sig på en flicka nu. 
Kan även meddela att en ny renovering av bloggen kommer ske någon gång efter bebis är ute, har frågat Julia (kindofjulia.se) som även gjort bloggdesignen som är nu och hon ville absolut renovera bloggen en gång till. Såfort bebis är ute (vill ha bilder på h*n på headern) så kommer bloggen fixas till med nya färger, ny header och ny bakgrund. Förhoppningsvis inom 3-4 veckor i alla fall. Håll ut! 

NERVOSITETEN KOMMER KRYPANDE

15 dagar kvar till BF idag, nervositeten börjar komma krypande. Dessutom är det några som tror att slemproppen börjat lossna för mig, i omgångar. Om du vill veta mer om detta kan du läsa mitt inlägg på familjeliv HÄR, varning för detaljer. Sök på google om du inte vet vad slemproppen är. Men som sagt, även om så är fallet så kan det ändå vara flera veckor kvar till bebis kommer. 
Man är väl redo nu i alla fall, tror jag. Så redo man nu kan bli, i alla fall med alla saker. BB väskan är packad, bara extra mobilladdare, kamera och plånbok som ska packas när det väl är dags. I helgen åker vi till mor i alla fall och sedan får kissarna stanna kvar där tills bebis är ute, så att det bara är att åka till BB utan att behöva tänka på kattvakt med mera. Dock lär tiden efter nästa helg bli grymt långsam när man endast går och väntar och dessutom inte har katterna som sällskap då heller. Skynda dig ut nu lillan!
Firar även bröllopsdag idag, 2 år sedan man stod i kyrkan. Tiden flyger fram ändå på något vis för det känns ju ändå inte som det var så himla länge sen man stod där och svarade ja med otroligt sexig och nervös röst, typ. Firat Jonas 25årsdag i förgår också med lite tårta. Idag var vi även ute och åt på restaurang och firade bröllopsdagen, fick även fina rosor av älskling. Dock har jag inte haft ringarna på mig på evigheter, har för svullna fingrar. Man får ju så mycket vätska i kroppen som gravid och även om jag klarat mig relativt lindrigt så känner man sig som en uppblåst flodhäst och sandalerna går bara att spänna till hälften. Så visst börjar man längta rejält efter en bebis utanför magen nu så att man kan få gå tillbaka till någolunda normal storlek. Ha de fint!


2 år sedan..